Despre mine

Despre Claudiu

Claudiu Stefan – Autoportret (acrilice pe panza)

Cred ca sufletul este arta si arta are suflet. Fiecare om are arta in sange. Nu cred ca trebuie sa urmezi sute de ore de cursuri sau nu stiu cate scoli pentru a crea ceva frumos. Chiar si tu poti crea ceva original, exuberant, doar al tau, ceva ce poarta expresia ta unica. Eu sunt aici sa te ajut.

Cum a inceput totul?

Nu stiu cand a inceput totul. Trebuie sa fi fost la o varsta frageda. De cand ma stiu am avut culori in casa, de cand ma stiu am desenat. In scoala generala imi placea sa creez graffiti-uri (pe caiet, nu pe pereti) si sa copiez imagini din carti. Familia si prietenii imi spuneau ca am talent, dar nu am inteles atunci ce inseamna.

Nu am fost atras de culorile pe care le foloseam in scoala generala si nu am urmat un drum in pictura. Am urmat un alt drum in viata, paralel cu pictura. De-abia cand am descoperit vopselele acrilice am simtit, din nou, chemarea spre arta, fiind la indemana si un mijloc facil de a evada din aglomeratia si stresul de zi cu zi.

Pictez de ani de zile, dar, pana acum, am pictat mai mult pentru mine. Si mie mi-a fost frica de ce spun altii despre picturile mele si le-am pastrat ca pe un refugiu. Pentru o perioada a fost un refugiu de depresia de care am suferit. Libertatea pe care mi-o dadea pictura era ingradita de frica de a fi judecat.

Nu am cunoscut liberatatea pana cand nu am pictat.

Intr-o zi, fiind incurajat si de sotia mea, careia ii datorez totul, m-am hotarat sa nu-mi pese de ceilalti, m-am apucat sa pictez fara frica si arta mea a luat avant.

Ce m-a inspirat sa pictez?

Sentimentul ca am creat ceva. Ca am lasat o mica parte din suflet in ceva. Ca cineva va zambi sau se va bucura cand va privi o pictura de-a mea.

Am fost atras de natura de mic, iar natura are cele mai frumoase culori. Am vrut sa le pun pe panza, sa le am pe perete, sa ma pot bucura permanent de acest sentiment al creatiei.

De aceea am si creat, impreuna cu sotia mea, un blog despre decoratiuni din licheni www.decoratiunidinlicheni.ro. Poate gasesti inspiratie acolo.

De ce CASART?

Acum, m-am hotarat sa te invat si pe tine. Am cumparat multe materiale pentru pictura, am facut multe greseli, am stricat multe panze. Toate acestea m-au facut sa creez acest blog si sa te invat si pe tine cum sa o iei pe scurtatura, sa-ti impartasesc din experienta si din secretele mele.

Nu vei invata totul de pe acest blog, dar daca-mi urmezi sfaturile si continui sa pictezi si sa studiezi, sigur iti vei imbunatati tehnica si vei crea opere din ce in ce mai frumoase.

Sfatul meu: incepe de astazi!

Recomandari

Am pregatit o pagina de recomandari pentru tine. Apasand butonul de mai jos vei ajunge pe o pagina in care gasesti ce produse folosesc eu, atat de pictura, cat si de desen, si de unde le cumpar. De asemenea, ce carti am citit si recomand si ce canale de youtube urmaresc.

Contact: [email protected]

Mai jos sunt cateva lucrari de-ale mele. Sper sa-ti placa.

Peisaj marin din Grecia, intr-o zi insorita