Recomandari materiale pictura si desen

In aceasta pagina gasesti recomandarile mele de materiale de pictura si de desen, precum si recomandari de carti cu si despre pictura si desen.

Sunt materialele de pictura pe care le folosesc eu si carti pe care le detin si le-am citit, pentru a aprofunda aceasta minunata arta. Link-urile catre aceste materiale sunt de afiliere, deci, daca te hotarasti sa comanzi ceva, voi primi si eu un mic comision. Cu toata onestitatea, acestea sunt materialele pe care le folosesc eu si le recomand tuturor, chiar si prietenilor si familiei.

Materiale pentru pictura

Am impartit materialele pe categorii pentru a va fi mai usor sa le accesati, in cazul in care aveti deja unele dintre ele.

 • Culori acrilice: Daca ati mai citit si alte articole de pe site, poate ati vazut ca recomand culorile de la Maimeri (Polycolor). Sunt ideale pentru incepatori. Le gasiti pe Pictorul fericit la un pret foarte bun si cu livrare rapida. Sunt culorile pe care le folosesc si eu.
 • Pensule si cutite pentru pictura: Tot pe Pictorul fericit veti gasi si pensule si cutite pentru pictura. Daca sunteti la inceput de drum si nu stiti ce pensule sa alegeti, am scris acest articol in care detaliez materialele necesare pentru incepatori si costurile acestora, astfel incat sa stiti cam cat va costa sa va apucati de pictat.
 • Panze: Pentru panze calitative recomand Pictorul fericit (unde aveti o promotie de 4+1 gratis) si Galeria Creativ. Dintre cele doua, inclin sper Pictorul fericit. Diversitatea pe Galeria Creativ este mai mare, dar pe Pictorul fericit au aceasta oferta foarte buna de 4+1 gratis. In plus, panzele acestea care sunt la oferta sunt fabricate in Romania.
 • Paleta pentru pictura: Exista o singura paleta de pictura pe care o recomand, aceasta. Daca vreti sa stiti de ce, am scris aici un articol despre paletele de pictura si de ce o recomand pe aceasta.
 • Picturi pe numere: Cand vine vorba de picturi pe numere, am doua recomandari: Criando si Pictorul fericit. Pe Criando veti gasi o diversitate mai mare de picturi. In plus, cei de la Criando au o promotie foarte buna: la 5 seturi cumparate al 6-lea set e gratuit. O alta super idee a celor de la Criando sunt picturile pe numere personalizate: trimiteti o fotografie si ei va fac o pictura pe numere dupa fotografia respectiva, pe care o pictati ulterior si o puteti expune in casa sau o puteti face cadou.
 • Sevalete pentru pictura: Tot Pictorul fericit este recomandarea mea. Au sevalete foarte bune pentru incepatori sau pentru copii. Daca nu stiti ce tip de sevalet vi se potriveste, gasiti aici un ghid complet pentru alegerea celui mai bun sevalet, in functie de ce tip de picturi preferati.
 • Alte materiale pentru pictura: Foarte multe materiale pentru pictura gasiti pe Galeria Creativ. Au de toate: grund, vernis, medium, bureti, culori pe baza de ulei, tot ce doriti.

Carti

Cand vine vorba de carti recomand cu drag: Carturesti si Litera. Si aici am impartit cartile pentru ca au scopuri diferite si va va fi mai usor sa le gasiti.

 • Cartea “Agonie si extaz“: Este o carte scrisa de Irving Stone despre viata lui Michelangelo. Irving Stone a depus un efort extraordinar in a strange informatii pentru a reprezenta corect viata intensa a marelui pictor si sculptor. O gasiti pe Carturesti.
 • Cartea “Bucuria vietii“: O alta minunata carte a lui Irving Stone, de aceasta data despre viata lui van Gogh. Se bazeaza mult pe scrisorile dintre Vincent van Gogh si fratele sau, Theo, acestia avand o relatie extraordinara. O gasiti pe Carturesti.
 • Istoria artei: Sunt foarte multe carti despre arta pe care le gasesti pe Carturesti si pe Litera. Ce carti pot recomanda ar fi cele scrise de Susie Hodge, link Carturesti, in special The short story of art. Sunt carti in engleza, dar de o calitate extraordinara, atat a hartiei, cat si a informatiilor si imaginilor.
 • Pictura si desen: Daca doriti sa aprofundati pictura sau desenul, gasiti carti foarte bune pe Carturesti.
 • Cartea “Ghid complet de desen pentru incepatori“: Daca sunteti interesati de desen, aceasta este cea mai buna carte pe care o puteti cumpara. Nu imi pot exprima admiratia destul pentru aceasta carte, este incredibila. O gasiti pe Litera si pe Carturesti.

Materiale pentru desen

Veti gasi materiale foarte bune pe Galeria Creativ, inclusiv:

Alte recomandari:

Will Kemp, un foarte talentat pictor englez care m-a inspira pe mine. Acesta este site-ul sau.

Jeno Major – daca ati citit articolele in care pictez peisaje de iarna, atunci sa stiti ca fotografiile sunt ale acestui foarte talentat fotograf roman. Site-ul sau il gasiti aici. De asemenea, il gasiti si pe Facebook si Instagram.

Va recomand, de asemenea, acest canal de Youtube, Great Art Explained – content de calitate, succint si cu informatii foarte interesante.

Tot pe Youtube va recomand si canalul unui foarte talentat pictor, Vladimir Volegov.

Bineinteles, gasiti si pe canalul meu cateva picturi realizate de mine.

Mai sunt si alte materiale calitative, dar acestea sunt cele pe care le recomand fara echivoc.

Leave a Comment